20 Kasım 2011 Pazar

Faşistlere vurda gel


  Hakem başlama düdüğünü çalmadan, daha oyuncular saha ısınırken bile gerginliğin tavan yaptığı, maç içinde kavgalar ve kırmızı kartlar olması bekleniyordu.  
  Maç öncesi St.Pauli oyuncularına ısınırken muz atılması ve maymun sesleri çıkartılması hatta bunun maç içindede tekrarlanması (2. gol öncesinde serbest vuruş kullanılırken) H.Rostock taraftarının ne kadar agresif bir hal alabileceği konusunda bazı sinyaller veriyordu. Hatta deplasman tribünündekilerin görebileceği şekilde St.Pauli bayrakları, atkıları ve tişörtleri  ateşe veriliyordu. St.Pauli taraftarı ise bu hareketler karşısında provoke olmadan kendine ayrılan tribünü tamamen doldurmuş, faşizme nasıl karşı olduğunu cümle aleme gösteriyordu.
  Maçın başlama düdüğünden sadece 8 dakika sonra H.Rostock  taraftarının saldırgan tavrı sahaya yansımıştı. Rostocklu Tom Weilandt hava topuna yükselen Morena'ya dirsek atıyor ve takımını 10 kişi bırakıyordu. Bu dakikadan sonra adeta işler çığırından çıkmaya başladı. H.Rostock tribünleri kendi oyuncularını baskı altına alıyor ve onları geriyordu. Arka arkaya sert fauller yapması ve ikinci bir kırmızı kart çıkması beklenirken Max Kruse'nin 40. dakikadaki golü geldi. Yayıncı kuruluş golü tekrar ve tekrar gösterirken Rostocklu holiganlar çoktan sınırı aşmıştı. Bu görüntüler ekrana taşınmazken hakem oyunu durdurmuş ve takımlar soyunma odasına yönelmişti. Daha dakika 40 yani devre arası olmazdı. Bu saldırılar ekrana yansımasa da  neler olduğunu öğrenmemiz çok fazla zaman almadı.

  Yukarıda görülebildiği gibi gol sevinci yaşayan St.Pauli taraftarlarının üstüne 5 tane havai fişek atılmıştı. Hiç bir insanın bunu kabullenmesi yada olumlu karşılaması mümkün değil, ancak bunu dünyaya ırksal bir mantıkla at gözlüğü ile bakan bir topluluk kendine hak görebilir. Yaralanan St.Pauli taraftarı var mı bilmiyorum ama bu saldırı hiçte taraftarının canını sıkmış gibi görünmüyordu. Söylenen marşlar ve şarkılar DKB-Arena'yı inletiyordu. Arkasından takımlar sahaya çıkarak kalan 5 dakikayı daha oynadılar ve ilk devre sona ermiş oldu.
  10 kişi kalan rakibi karşısında rahat bir oyun oynaması beklenirken 50. dakikada beraberlik golünü kalesinde gören St.Pauli'yi rüzgarı arkasına alan rakibi karşısında zor dakikalar bekliyordu. Maç iki ekibinde bir birine bariz bir üstünlük sağlayamadığı bir şekilde ilerlerken 80. dakikada kullanılan bir serbest vuruş sonrası Mahir Sağlık'ın kafa golü yine yüzümüzü güldürmüştü. Risk alan H.Rostock takımı karşısında ilk golde hata yapan St.Pauli kalecisi Philipp Tschauner bu sefer mutlak bir gol pozisyonunu engellemiş ve takımı kontra atağa çıkmıştı. 90+1'de Mahir üçüncü golü atıp maça son noktayı koymuştu. Artık akıllarda ne polisin deplasman yolculuğundaki tacizi nede  H.Rostock taraftarının saldırgan tavrı vardı. St.Pauli faşistlere bir daha vurmuştu.


ALBÜMÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
H.Rostock 1:3 St.Pauli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder