1 Ağustos 2011 Pazartesi

Jolly Roger

Bask takımı olan A.Bilbao taraftarlarınca devamlı ziyaret ediliyor


Burası millerntor stadı kadar kutsal bir yer. Hatta "hacı" olmak için hamburg'a st.pauli'ye kadar gelenlerin mutlaka uğradığı  Jolly Roger. Sankt pauli'nin kalbinin attığı yer.
 Her maçtan önce burada toplanan st.pauli taraftarları burada bir şeyler içip marşlar söyleyerek maç saatine kadar vakit geçiriyorlar. Ve maç sonucu ne olursa olsun kutlama mutlaka yine aynı adreste. [içmek için her zaman sebep var :)]




Her tarafta anti-faşist, ırkçılığa karşı grupların ve st.pauli taraftarına yakın takımların sticker ve yazıları var. Duvarlar, kapılar, tuvaletler ... Athletic Bilbao, Celtic, Bohemians gibi takımların taraftarlarınca sıkça ziyaret edilen Jolly Roger kim tarafından idare ediliyor ? Burası st.paulinin en büyük tribün grubu olan ultra sankt pauli'nin içinden oluşturulmuş bir konsey tarafından idare edilmekte ve elde edilen gelir pankartlar, koreografiler ve diğer etkinlikler için kullanılmaktadır. St.pauli taraftarının şiddete meyilli, saldırgan bir tutum içinde olmadığı ortada olsa da Jolly Roger 2009 ve geçen seneki derbi öncesi saldırıya uğramıştı. Özellikle 2009da polisin tavrı millerntor'da neden ACAB pankartlarının, flamalarının dolaştığını bir kez daha gösteriyordu.

Viva St.Pauli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder